Beter scoren met Volg Mij

Volg Mij is het gebruiksvriendelijke leerlingvolgsysteem (LVS) voor het bewegingsonderwijs. Het is gebaseerd op de motorische leerlijnen en reguleringsdoelen uit het Basisdocument Bewegingsonderwijs. Met Volg Mij volg je leerlingen op verschillende niveaus gedurende meerdere momenten per schooljaar. Daardoor krijg je een nauwkeuriger en betrouwbaarder beeld van de beweegvaardigheid van je leerlingen.

Volgen op verschillende niveaus

De onderlinge verschillen in motorische vaardigheden zijn vaak groot in een groep. Met Volg Mij houden we daar rekening mee en kun je leerlingen volgen op 5 verschillende niveaus per leerjaar. Is er meer leerhulp of meer uitdaging nodig? Dan is het mogelijk om leerstappen toe te voegen uit andere leerjaren. Niet alleen kun je zo de beweegvaardigheid van leerlingen nauwkeurig vastleggen, het is ook mogelijk om echt bewegen op maat aan te bieden.

Meerdere keren per jaar scoren

Met Volg Mij volg je leerlingen gedurende het schooljaar op de verschillende leerlijnen. Daardoor krijg je een beter beeld van de motorische ontwikkeling van je leerlingen en kan je als lesgever gerichte leerhulp bieden.

Het advies vanuit de ontwikkelaars van Volg Mij is om 4 tot 6 leerlijnen per rapportperiode te volgen om een goed beeld te verkrijgen van de ontwikkeling op de verschillende leerlijnen.

Volgen kan tijdens de reguliere les

Om leerlingen te volgen heb je geen apart testmoment nodig. Leerlingen volgen doe je gewoon tijdens de reguliere gymles. Hierbij kijkt de vakleerkracht naar concreet waarneembaar gedrag. Volgen is eenvoudig en doe je met gemak.

Eenvoudig in gebruik

Volg Mij is eenvoudig te gebruiken via deze website en via de iPad app, zowel online als offline. Met name dat laatste is een groot voordeel aangezien het merendeel van de gymzalen in Nederland niet over wifi beschikt.

Aantal scholen dat Volg Mij gebruikt:
243
Aantal leerlingen dat met Volg Mij gevolgd wordt:
50.672

Ontwikkeld door vakleerkrachten zelf

Volg Mij is een initiatief van de Vakgroep Bewegingsonderwijs Almere. Zij zochten naar een nauwkeuriger en betrouwbaarder leerlingvolgsysteem dan de bestaande. Dat vonden ze niet en dus besloten ze er zelf een te ontwikkelen. Met succes. Steeds meer scholen en vakleerkrachten gebruiken Volg Mij.

“Met Volg Mij krijg je een veel nauwkeuriger beeld van de ontwikkeling van je leerlingen.”

Sander Geurtsen, gymdocent Columbusschool Almere

Volg Mij in het kort

 • Leerlingen meerdere keren per jaar scoren
 • Je scoort op een schaal van 1 tot 5
 • Scoren kan tijdens de reguliere gymles
 • Het werkt eenvoudig en gaat snel
 • Beter inzicht in beweegvaardigheid
 • Beter inzicht in motorisch ontwikkeling
 • Differentiëren op basis van beweegvaardigheid
 • Een passende les en plezier voor alle leerlingen
 • Online én offline te gebruiken
 • Meer dan 500 leskaarten met activiteiten
 • Eigen leskaarten maken en toevoegen

Volg Mij & Plan Mij

aanschaffen

Volg Mij en Plan Mij zijn aantrekkelijk geprijsd. De reden is dat het Jan Luiting Fonds geen winstoogmerk heeft. Je kunt Volg Mij en Plan Mij afzonderlijk bestellen of samen. In het laatste geval is de prijs extra aantrekkelijk en krijg je een mooie korting.

Regulier onderwijs

Volg mij

€ 38,50
per school per jaar

€ 0,40
per leerling per jaar

Plan Mij

€ 55
per school per jaar

€ 0,40
per leerling per jaar

Volg mij & Plan mij

€ 82,50
per school per jaar

€ 0,66
per leerling per jaar