Perfect plannen met Plan Mij

Met Plan Mij kun je aan de hand van de motorische leerlijnen en de reguleringsdoelen uit het Basisdocument Bewegingsonderwijs snel en eenvoudig je dag-, week-, maand- of jaarplanning maken. Doordat Plan Mij bijhoudt welke leerlijnen je hoe vaak hebt aangeboden, zie je in een oogopslag of je ergens wel of niet voldoende aandacht aan hebt besteed. Plannen kan zo veel gestructureerder en nauwkeuriger. En je bent er veel minder tijd mee kwijt.

Alle leerlijnen komen aan bod

Doordat Plan Mij inzichtelijk maakt wat je wel en niet aangeboden hebt, wordt het makkelijker om alle leerlijnen voldoende aan te bieden in een schooljaar. Gevarieerd bewegen is de basis voor een goede motorische vaardigheid nu en later.

Plan Mij gebruiken naast andere leerlingvolgsystemen

Plan Mij kan ook gebruikt worden naast andere leerlingvolgsystemen. Data uit andere leerlingvolgsystemen kan handmatig ingevoerd worden in Plan Mij, zodat dit input kan geven om je lesplanning bij te stellen aan het niveau van de leerlingen of om heterogene- of homogene groepen te maken. De koppeling tussen Volg Mij en Plan Mij vindt automatisch plaats.

Naast de planningstool heeft Plan Mij de mogelijkheid om enquêtes af te nemen, waarmee het beweeggedrag en de leefstijl van basisschoolleerlingen in kaart gebracht kunnen worden. Dit levert een schat aan informatie op voor de school om interventies op specifieke thema’s in te zetten. De gemeente kan met de anonieme data een goed sport- en beweegbeleid opstellen, waar je als school weer van profiteert.

Plan Mij in het kort

 • Dag/week/jaarplanning maken
 • Gestructureerd en nauwkeurig
 • Overzicht van les en activiteiten
 • Inzicht in gegeven leerlijnen
 • Koppeling met leerlingvolgsystemen
 • Differentiëren op basis van beweegvaardigheid
 • Meer dan 500 leskaarten met activiteiten
 • Eigen leskaarten maken en toevoegen
 • Veel inspiratie voor het invullen van je lessen
 • Makkelijk voor jou
 • Goed voor de ontwikkeling van je leerlingen

Ontwikkeld door vakleerkrachten zelf

Volg Mij is een initiatief van de Vakgroep Bewegingsonderwijs Almere. Zij zochten naar een nauwkeuriger en betrouwbaarder leerlingvolgsysteem dan de bestaande. Dat vonden ze niet en dus besloten ze er zelf een te ontwikkelen. Met succes. Steeds meer scholen en vakleerkrachten gebruiken Volg Mij.

Winnaar Sportinnovator Innovatiechallenge

Plan Mij is een van de winnaars van de Innovatiechallenge van Sportinnovator. Dit platform zet sinds 2019 challenges uit op het gebied van sporten en bewegen. Hiermee wordt gezocht naar frisse ideeën die oplossingen bieden voor concrete uitdagingen uit het Nationale Sportakkoord, zoals het ondersteunen van vakleerkrachten in het bewegingsonderwijs.

“Plannen wordt leuk en makkelijk met Plan Mij. Nu ben ik veel minder tijd kwijt en kun je veel beter aan de beweegrichtlijnen voldoen.”

Sander Geurtsen, Columbusschool Almere

Volg Mij & Plan Mij

aanschaffen

Volg Mij en Plan Mij zijn aantrekkelijk geprijsd. De reden is dat het Jan Luiting Fonds geen winstoogmerk heeft. Je kunt Volg Mij en Plan Mij afzonderlijk bestellen of samen. In het laatste geval is de prijs extra aantrekkelijk en krijg je een mooie korting.

Regulier onderwijs

Volg mij

€ 35,-
per school per jaar

€ 0,35
per leerling per jaar

Plan Mij

€ 50,-
per school per jaar

€ 0,35
per leerling per jaar

Volg mij & Plan mij

€ 75,-
per school per jaar

€ 0,60
per leerling per jaar